Monday, 21 February 2011

Tips hilangkan bulu ketiak

Ketika membaca tajuk topik saya kali ini, pasti ramai yang tersenyum siniskan!! He! he!.  Tetapi mungkin inilah yang anda pernah terfikir dan tercari-cari selama ini terutamanya kaum wanita.  Hmm!! petuanya begini......bagi mengelakkan bulu ketiak tumbuh kembali:

  1. Mula-mula cabut semua bulu ketiak sehingga bersih (bukan cukur). 
  2. Celupkan ibu kunyit ke dalam kapur sirih dan gosokkan pada ketiak sehingga rata selama beberapa minit, kemudian bilas dengan air bersih.
  3. Lakukan beberapa kali sehingga anda lihat kesannya.

19 comments:

TheChekJah said...

ni bukan sinis lagi ni, sampai ke telinga dah.. haha...

deAnza-wAnda said...

hahah...kuning la ketiak pastuh seb guna ibu knyit..hihi..

kiz said...

biarlah kuning ..sekejap je..dari jadi hutan...lagi pening

Cik Moon said...

betol kata kiz tu..ngeee~

nelly said...

Yeah ! info berguna ..:)

~ PIJA ~ said...

salam..

nak beli kunyit laa sat lagi..hihiii

Cik TeN10 said...

hoho info yg sgt3 bagus!!! thanks akak!! i like!! hahahh

AH7 said...

hahaha...xde bulu ketiak xbest..

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

org kata tak ada bulu ketiak x seksi. hehehehee....

bukan kina kata taw...org yg kata!

tq sharing tip. bgs sgt².

KELI OH KELI said...

ahaaaaaa...ramai nk tahu ni..akhirnya blog cempakamelati berkongsi tips ni...

TiPs mEnGgOrEnG IkAn kELi DeNgAn sElAmAT"

nisa said...

kak...pedih tak tiak kalu kita letak ibu kunyit dgn kapur tu..takut pedih je..tingin gak nk try..hihi

Cempakamelati said...

He! he! Cuba baru tau camner. Akak pun tak try lagi.

genuine1224 said...

erk, nnt kuning ketiak..hehe..tag kamu utk GA kat http://magribmenjelma.blogspot.com/

aliza said...

leh try nie..hehe

ibuintan said...

kalau tak tumbuh lagi bagus juga buat tu, kuning kejap takpe..

geekz36 said...

pedih kot nak cabut sampai habis, =P

Nafisa81 said...

cabut sampai habis...kena bukak tender nih..lenguh oii..

toyolkiut said...

akak pun x try lg?
hahaha...
cuba jngn x cuba..

AisHa AdRiaNa said...

tumpang ruang sket.. bkn nk promote..tp skang da ada cara paling selamat n jimat utk hilangkn bulu di muka dan badan secara kekal.. utk maklumat lanjut..sila ke facebook sy..cari nama Puff-IT~ Penghapus Bulu secara kekal dan semulajadi utk sbrng info n klu ada yg brminat boleh order @ msj sy kt fb.. @ boleh jg sms sy TERUS di no. 0199968601..sy akn respon msj anda dgn segera..InsyaALLAH..