Sunday, 23 January 2011

Tips merawat tumit pecah

Masalah tumit pecah seringkali berlaku terutamanya kepada wanita.  Apabila rekahan semakin teruk, ia amat menyakitkan apabila berjalan. 

Untuk mengatasi masalah ini, masukkan asam jawa ke dalam sebaldi air dan biarkan seketika.  Selepas itu rendamkan kaki anda selama beberapa minit.  Lakukanlah tiga kali seminggu.  Insyaallah masalah tersebut akan semakin berkurang.

11 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Alhamdulillah setakat ni blm lg mengalami masalah tu

AH7 said...

wah..bagus petua ni..tapi so far masih blom ade mslh 2..TQ...nice info

abadi romeo said...

tumit tak pecah tapi kasut selalu pecah..camne...

Faizal Syukri @ Peja said...

waaaa, TQ ats info... :D

yott said...

nice info..thank u

toyolkiut said...

adik TK ada problem tu..
tp klau suruh ia buat, mesti ia malas ni..
hehe..

Mata Hati said...

biasa sya sapu minyak johnson jer..
alhamdulillah, menjadi.
banyak cara nak rawat tumit pecah tapi jgn sekali guna petua mengosokkan tumit tu kat lantai simen. bahaya tu

Woofer Storm said...

info menarik ni,bila kaki sy dah merekah nak buat gak la..heheee


follow kat sni^^

si para para said...

tip yang bagos..
macam boleh hilang kan bau kaki yang masam je...

aibaks said...

belum pernah la pecah tumit.. pt betl ke tips ni? takut nek plak rege asam jawa nti..

siti amalia said...

Salam Kenal
Kaki adalah hal yg paling penting dalalm kehidupan, jika kaki mengalami masalah maka aktivitas akan terganggu.
Artikel ini sangat bermanfaat dan menambah informasi mengenai tips merawat tumit pecah,, thanks ya ^_^
agar kaki terhindar dari kuman, debu, penyakit atau hal yang tidak kita inginkan, sebaiknya menggunakan kaos kaki wanita agar nyaman digunakan dan cantik jika dipandang -_^
Salam Sukses :-)